Hamilelik

Hamilelikte Yaşanan Fiziksel Değişimler Nelerdir?

Hamilelikte Yaşanan Fiziksel Değişimler Nelerdir? Hamilelikte fiziksel değişimler vücudun görünen kısımları ve görünmeyen bölümlerinde oluşabilmektedir.  Yaygın belirtilere ek duruma göre farklar da olabilir.

Hamilelikte Yaşanan Fiziksel Değişimler Nelerdir? Hamilelikte fiziksel değişimler denince mide bulantısı ve ödem ilk akla gelenlerdir. Yeni bir canlıyla beraber yaşayan kadınlar vücutlarını yeni duruma uydurmaktadır.

Hamilelikte göğüs rengi Değişimi

Hamilelikte göğüs rengi değişimi normal olarak kabul edilen ve genelde 90 gün ardından yaşanan bir durumdur. Göğüslerdeki değişim hormonlarda yaşanan farklılıklara göre devam etmektedir. Süt bezlerinin oluşmasıyla göğüs ucu değişiklikleri hissedilebilir. Genellikle daha koyu bir hal alacaktır. Süt bezleriyle işiniz bittiğinde ilerleyen dönemlerde renk eski halini alabilir.

Hamilelikte Karaciğer Değişiklikleri

Annenin kan şekeri değerlerinde artış yaşanmasına bağlı olarak karaciğer çok zorlanmaya başlayacaktır. Karbonhidratın hücreden ayrıştırılması nedeniyle bu zorluk yaşanır. Dolayısıyla karaciğeri destekleyen yiyecekler ve aktiviteler en önemli bölümdür. Düzenli olarak hafif tempo hareket yapılması karbonhidrat dengenizi daha kolay sağlamaya etki eder. Proteinleri bu şekilde daha aktif biçimde hücrelerde kullandırabilirsiniz.

Hamilelikte Diş Çürümesi

Ağız, mide ve bağırsak sistemi değişiklikleri hamile kadınlarda değişiklikler arasında en çok etki edenler arasındadır. Yaşamsal açıdan kendi bağışıklık sisteminizi korumak adına bu kısımlara ekstra önem vermek gerekecektir.

Midede asit fazlalığı yaygın görülecektir. Mide yanması nedeniyle çok sık şikayet görülebilir. Mide bulantısı bebek saçları çıktığı dönemlerde yaşanmaktadır. Kusmalar ve mide bulantısı ise ilk dönemlerde ve sabah saatlerinde çok sık olabilir.

Diş çürümesi sorunu vücudun kemik üretim ve koruma sistemini etkileyen hamilelik nedeniyle meydana gelmektedir. Bebeğin yeni vücudu oluşurken dişleri de oluşturan esas maddeden besin sağlanmaktadır. Bu da anne dişlerinde çürümelere neden olur. Beslenme düzeni genelde sağlıksız olan anne adaylarında daha çok yaşanan bir durumdur.

Böbrek ve İdrar Yolu Değişiklikleri

Kan hacmi hamilelik süresince artış yönünde devam etmektedir. Böbreklerdeki dolaşım düzeyi de çoğalacağı için sık tuvalete gidilmektedir. Bazı hallerde idrar torbasına baskı bebek büyüdükçe yaşanabilir. Hamilelik şekeri yaşanmaması için bolca su tüketilmeli ve böbrekler rahat tutulmalıdır.

Hamilelikte Akciğerlerde Değişiklikler

Anne adayları hamilelikte nefes darlığı sorunuyla sıkça karşılaşabilmektedir.  Kan akışı düzensizlikleri yeterli oksijen alınmamasıyla doğrudan alakalıdır. Hamilelik süresince düşük tehlikesi yoksa düzenli ve önerilen hareketlerle işlem yapılmalıdır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu